Для групи 3 на 21.01.2021. До теми "Паоло Коельйо (нар. 1947). «Алхімік»."

За даними інформаційного агентства «Рейтер», Пауло Коельо входить до трійки найпопулярніших письменників світу. 

Питання, які розглядатимемо сьогодні:

  • Значення творчості Паоло Коельйо для сучасності. 
  • Пошуки сенсу буття в романі «Алхімік». 
  • Поняття «своя доля», «призначення», «мрія душі», «смисл існування».
1. Для того, щоб краще зрозуміти творчість цього бразильського письменника, варто переглянути невеличке відео (близько чотирьох хвилин) про його життя  та його невеличке інтерв’ю (близько двох хвилин). Уважно прочитайте у двоххвилинному ролику переклад сказаного письменником. 


А тут про життя і творчість П. Коельйо більш докладно (можете переглянути за бажання):

інтерв’ю:

2. Узагальнимо те, що переглянули вище у короткій довідці про твір, що вивчаємо.

Роман «Алхімік», написаний Паоло Коельйо всього за два тижні, вперше побачив світ у 1988 році, з 1998 року входить до першої десятки найпопулярніших книг світу. Твір перекладений більш як 40-ма мовами, а загальний тираж його сягнув близько 65 мільйонів примірників. 

Українською роман першим переклав співак і композитор Віктор Морозов (засновник перших українських рок-гуртів «Quo vadis» та «Арніка»).

3. За сюжетом «Алхімік» – це твір про пошуки і знайдення істини. Пастух Сантьяго з Андалузії, який  вірить, що його повторювані сни віщі, одного разу веде отару овець слідом за своїми мріями. І, як сказав Сантьяго цар Мельхиседек: «Коли ти чого-небудь забажаєш дуже сильно, весь Всесвіт допомагає тобі досягнути цього», але «Якщо пообіцяєш те, чого не маєш, втратиш бажання мати».

4. Кульмінація твору – кохання Сантьяго. За допомогою кохання Сантьяго усвідомлює себе часткою Всесвіту, осягає мову Любові, якою промовляє світ, яку люди пізнають серцем. Ця мова давніша за рід людський.

5. Прочитайте роман П. Коельйо "Алхімик" тут українською (на це вистачить кілька годин: твір невеличкий за обсягом) або послухайте його тут (російською):
чи тут українською:

 6. Прочитайте у вашому підручнику сторінки 222-229. Після чого ми вирушимо далі.

Коментарі